Brasil lalalalalalalalaaaaa
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
17 Oktober 2011 | Brazilië, Foz do Iguaçu
Weer een update van mijn reis aan de andere kant van de wereld. Ik ben nog steeds in Brazilie, maar nu in Foz do Iguazu.
Na mijn aankomst in Porto Alegre, bleek de stad weinig boeiends te bieden en daarnaast was ik ook nog eens alleen in het hostel!
Dag 14
Ik besloot een nieuwe Ipod te gaan kopen en Engelse boeken, want ik had nieuw materiaal nodig om mezelf te vermaken tijdens het reizen. Aangezien Porto Alegre alleen een grote stad is met winkels, was dit de beste optie om te doen. Helaas zijn de ipods hier super duur, dus heb ik besloten te wachten tot mn moeder een nieuwe meebrengt vanuit NL. Wel 2 engelse boeken gevonden :) 's avonds was er een Canadees meisje in het hostel en hebben we samen gegeten.
Dag 15
Samen met het Canadeese meisje naar de busterminal gegaan, waar mijn bus verrok en zij meteen een busticket ging kopen voor haar nieuwe bestemming, want ook zij vond Porto Alegre niks. 's avonds kwam ik aan in Florianopolis, waar ik de taxi naar het hostel had genomen, want de bussen reden niet meer. Daar even kennisgemaakt met wat Australiers, een Amerikaan, een Duitsers en de eingenaars (Julio en Paola).
Dag 16
Vandaag ging een groep naar Oktoberfest in Blumenau (de op Duitsland na grootste ter wereld). Ik besloot mee te gaan en rond 5 uur kwamen we aan. Het was nog niet geopend en dus gingen we maar alvast bier drinken haha. Heel veel bier en Duitse apres-ski liedjes verder zaten we om 4 uur s nachts weer in de bus naar Florianopolis.
Dag 17
Eerst met zn allen hard gelachen om de fotos van de avond ervoor. Daarna zijn Lukas (Duits), Hugo (Braziliaan) en ik naar een ander hostel verhuisd, want er kwam een grote groep in ons hostel. Ons hostel (Submarino) was zo aardig dat we daar gewoon de hele dag mochten blijven en konden eten, zodat we alleen hoefden te slapen in dat andere hostel.
Dag 18
Na het rampzalige ontbijt in het andere hostel, zijn Lukas, Andy, Hugo en ik naar Joaquina beach gaan lopen. Daar hebben Lukas en ik onze eerste surfles genomen. Met veel moeite stond ook ik eindelijk op het board haha, maar een echte pro was ik zeker niet! Er liep ook nog een verdwaalde pinguin op het strand haha, super grappig! Op de terugweg bij een restaurantje gegeten. 's avonds werden we opgehaald door Adriano (een Braziliaan die we hadden ontmoet op Oktoberfest), samen met zijn vriendin gingen we naar een bar, waar we een soort gourmet hadden en gezellig wat dronken.
Dag 19
Vandaag konden we weer terug in ons fijne hostel, maar zat de 2e surfles er helaas niet in. Ik had de dag ervoor mijn teen bezeerd en die was dus opgezwollen en paars. Ik kon er niet op leunen, dus liep ik als een pinguin. Lukas, Andy en ik gingen met de bus naar een strand verderop, waar we gezellig op de pier hebben gezeten. Evenlater kwam Adriano ons weer ophalen met zijn kleine schoonbroertje en heeft hij ons het eiland laten zien met de auto. 's avonds hadden Lukas en Andy Caipirinhas gemaakt (de Braziliaanse cocktail).
Dag 20
Een dag van helemaal niets haha. Ik heb alleen een vlag op mijn tas geborduurd en voor de rest mijn boek gelezen in de hangmat en wat zitten kletsen met de mensen in het hostel. Ook wel heerlijk even zo'n dag en het voordeel was dat mijn teen ook meteen beter kon worden.
Dag 21
Het Canadeese meisje wat ik had ontmoet in Porto Alegre was ook aangekomen in het hostel en met haar heb ik 's ochtends naar het strand gefietst. De fietsen waren totaal niet comfi, dus na 1,5 stonden we al zwetend weer in het hostel.
's middags gingen Lukas en ik voor onze tweede surfles. Met veel gestuntel stond ik dan wel op het board, maar dat was niet van lange duur. Ik sprong van het board in het ondiepe water, blij dat ik het strand had gehaald. Maar ik sprong iets te hard en jawel een pijn scheut in mijn hiel. Was net mijn teen genezen, kon ik niet meer lopen op mijn hiel haha.
's avonds zijn we met iedereen die in het hostel verbleef uitgegaan in Johny Bull, een bar met life music. Was echt een geweldige avond en tot midden in de nacht gedanst.
Dag 22
Hangover-day.. Iedereen had wel een lichtelijke kater de volgende morgen, dus met zn allen op de bank films kijken was de enige optie :) 's Middags actie nummer 3: Suus loopt tegen een stoel aan met dr kleine teen. Nou gebeurt iedereen dat wel eens, maar mijn teen stond natuurlijk weer de andere kant op dan moest. Die teen is hoogstwaarschijnlijk gebroken, dus Suus heeft nu 2 voeten waar ze niet op kan lopen, ideaal!
Mijn voeten begonnen op te zwellen, dus normale schoenen kon ik niet meer aan. 's avonds op mn slippertjes naar Johny Bull, want de eigenaar van het hostel trad op met een band. Weer een leuke avond, maar echt goed voor de voetjes is het niet.
Dag 23
Een dag met veel regen. Lukas, Andy en ik zijn daarom naar het schilpaddenopvangcentrum gegaan, om toch wat te doen. Het was heel leuk om die schilpadden te zien, maar zo zielig. Ze proberen de hele tijd uit die zwembaden te klimmen en zwemmen niet rustig rond. 's Avonds hadden we een BBQ met bijna iedereen in het hostel en werd er natuurlijk weer veel gedronken.
Dag 24
Jawel de kater komt later, ook vandaag was die lichtelijk aanwezig. Na het uitchecken in mijn favoriete hostel, heeft Adriano Andy, Lukas en mij een ander deel van het eiland laten zien en hebben we uit een coconut gedronken. 's Avonds nam hij ons mee naar Blumenau, waar we bij zijn ouders hebben gegeten. Toen met zn allen weer naar Oktberfest. Het is echt een geweldig feest, zo simpel, maar echt super leuk.
Dag 25
Om 2 uur kwam ik uit mn bedje rollen en jawel de ouders van Adriano schotelde me meteen een bbq en bier voor haha. Heerlijk ontbijt!
Het water was weggevallen en dus moesten we bij de buurman verderop douchen, want die had een grote watertank. Daarna met het hele gezin en Andy en Lukas naar de parade gegaan. Het was super leuk om te zien, maar ook zo dom, want veel wagens spelen Nederlandse liedjes, maar denken dat die Duits zijn haha
Na het avondeten, werd ook ik deze keer in de traditionele outfit gehesen en gingen we weer naar de grote Oktoberfest tenten.
Dag 26
Vandaag waren we zo laat op dat we na het eten en wat koffie eigenlijk al naar de busterminal moesten, want ik ging naar Foz do Iguazu. Na afscheid van iedereen te hebben genomen, was de busreis een verademing voor mijn kreupele/paarse/opgezwollen voeten. Maar 14 uur zonder muziek is toch wel lang haha..
Zeker als je naast een dikke vent zit, die heel de tijd tegen je wil praten en met zn been tegen je aan zit enzo.. ieeewww
Dag 27
Vanochtend kwam ik aan Foz do Iguazu, waar ik eigenlijk best makkelijk het hostel kon vinden. Daar ben ik eerst op bed gaan liggen met de voeten omhoog, toen wat eten gehaald en weer de voeten omhoog. Het is het enige wat ik vandaag doe, want morgen en over morgen ga ik naar de watervallen (iguazu) en hoop ik schoenen aan te kunnen.
Kortom, op 2 dikke pijnlijke klompen na, heb ik de tijd van mijn leven hier. Ik geniet met volle teugen en ben echt gelukkig met deze reis :)
Bedankt voor alle lieve reacties, het is zo leuk om die te lezen!!
Dikke kus!
17 Oktober 2011 - 21:30
Joyce:
Moppie toch!
Kluns dat je bent, hihi!
Kijk je wel uit met je voetjes, laat er anders even een dokter naar kijken ls je het niet vertrouwt, miss moet je teen gezet worden?
Heerlijk om je weer te lezen mop, fijn te horen dat alles goed gaat!
Hoop dat je lieve mams je snel weer voorziet van een iPod!
Hou van jou!
xxxxxxxxxxx
Joyce (en Peter) -
17 Oktober 2011 - 21:30
Sharon:
Suusie, leuk om je verhalen te lezen, je vermaakt je goed! Hopelijk genezen die 2 pijnlijke klompen snel ;) Geniet van de watervallen! Dikke kus -
17 Oktober 2011 - 22:40
Mama:
Hoi lieverd, na je vanavond gezien en gesproken te hebben op skype is het heerlijk om de foto's te zien die bij je verhalen horen. Jammer van die voetjes, neem je rust. Verder weer veel plezier en geniet daar van de zon, wij hebben de verwarming alweer aan.
Kus. -
17 Oktober 2011 - 22:54
Merel:
Ziet er goed uit, die surffoto!! :)
Balen van je voeten, zijn wel handige lichaamsdelen tijdens rondreizen.. Maarja, komt vast weer goed.. Als reiziger vind je overal wel iets op toch:D
Fijn dat je zo kunt genieten en het fantastisch naar je zin hebt. Ga zo door!:) XX -
18 Oktober 2011 - 01:37
Patricia:
Fijn te lezen en te zien dat je t reuze naar je zin hebt .....iedere dag weer een feestje ;) Doe het een beetje rustig aan hoor met je voeten ....xxx -
18 Oktober 2011 - 07:56
Annemarie:
Bedankt voor je uitgebreide verslag. Klinkt als een fantastische ervaring, zoveel nieuwe dingen en onverwachte ontmoetingen (tot en met de pinguin toe!). Zolang je nog kan dansen valt het met de voeten wel mee, dacht ik :)
Veel plezier bij de Iguazu watervallen. Ik was daar ook in 1999. Het regende. Alle grote mooie vlinders zaten met opgeklapte vleugeltjes onder grote bladeren te wachten op de zon.
Veel plezier!
Zoen van Annemarie
18 Oktober 2011 - 10:34
Marjolein:
Hee Suus!`
Super leuk om je verhalen te lezen. Je moet toch maar wat voorzichtiger zijn met jezelf ;).
Ga je al bijna richting Australië? :-P
Heel veel plezier nog en geniet ervan!
Liefs
18 Oktober 2011 - 11:24
Henriette:
Heej Suus, die voet ziet er niet best uit! Let je een beetje op jezelf? Vind je die hostels allemaal via internet?
Die cocktails heb ik ook gedronken, ze zijn echt lekker! Ik weet hoe de wind voelt, hoe het daar ruikt, leuk om over Brazilie te lezen! Een reisgenoot vroeg hoe ze dat drankje toch in die kokosnoot kregen.. Jammer van je i-pod zeg! Fijn dat je moeder een nieuwe meeneemt!
We komen net van een nachtje Drenthe, we hebben herfstvakantie. Vandaag en morgen een beetje luieren en vrijdag naar Haarlem met mijn zus.
we denken aan je, dikke kus ADHB -
18 Oktober 2011 - 13:00
Fulco:
Doet gewoon pijn te lezen van je voeten, echt naar voor je. Maar, kanjer als je bent laat je daardoor je plezier niet bederven. Goed hoor. Verder weer erg leuk om alles te lezen. Sven en ik gaan een week bomen kappen op onze plek in Zweden. Annemarie gaat 10 dagen naar Beijing voor de jaarlijkse 'Global ISO Meeting' . Ivar heeft per januari 2 banen. Hij gaat ook weer glasblazen! Liefs, Fulco -
20 Oktober 2011 - 11:26
Femke:
Ahh het ziet er gaaf uit zeg! Op je voetjes na dan he ;) Have fun meis! Het is superleuk om je verhaaltjes te lezen :) xx fem -
22 Oktober 2011 - 08:48
Debby:
Hi lieve Suus, balen van je voet, hopelijk geneest het na het bezoek aan de dokter/ aan het ziekenhuis snel!
Verder superleuk om alle verhalen en bijbehorende foto's te zien en te lezen, ziet er heel goed uit allemaal!Geniet er maar goed van en ik kijk uit naar je volgende verslag!
Kus, Deb -
25 Oktober 2011 - 18:28
Mama:
Ticket geboekt!!!!!!!!!!!! Zie je in januari in levende lijve. Spannend om je weer in het echt te zien en ik blijf 5 weken!!!! Ben in gedachten al mijn koffer aan het pakken. Veel plezier daar en ik hoop dat je snel weer wat schrijft op je blog. Liefs en kus.